ikonit logo

Kestävässä ruokalistasuunnittelussa huomioidaan luonnollinen kausivaihtelu

  • Kaikkia raaka-aineita ei ole tarjolla vuoden jokaisena päivänä, vaan ruokien tarjonta suunnitellaan raaka-aineiden vuodenaikaisia sesonkeja noudattaen. 
  • Vuodenaikojen kausituotteet huomioidaan myös kiertävässä runkoruokalistassa. 
  • Tarjonnalla ja viestinnällä korostetaan aitoa vuoden kierron mukaista kausiruokaa ja vahvistetaan samalla asiakkaiden ymmärrystä ruoan tuotannon ja luonnonolosuhteiden välisestä riippuvuudesta.

Lue lisää eri sesonkien kausituotteista:

Kevätsesonki on uuden kasvun alkamisen aikaa

Kesäsesonki on kotimaisen ruoan herkkukausi

Syyssesonki alkaa, kun Suomen satokausi on parhaimmillaan

Talvisesonki tuo pöytään kotimaisia varastojuureksia, riistaherkkuja ja tuontihedelmiä