Kestävässä ruokalistasuunnittelussa huomioidaan luonnollinen kausivaihtelu
- Kaikkia raaka-aineita ei ole tarjolla vuoden jokaisena päivänä, vaan ruokien tarjonta suunnitellaan raaka-aineiden vuodenaikaisia sesonkeja noudattaen.
- Vuodenaikojen kausituotteet huomioidaan myös kiertävässä runkoruokalistassa.
- Tarjonnalla ja viestinnällä korostetaan aitoa vuoden kierron mukaista kausiruokaa ja vahvistetaan samalla asiakkaiden ymmärrystä ruoan tuotannon ja luonnonolosuhteiden välisestä riippuvuudesta.
Lue lisää eri sesonkien kausituotteista:
Kevätsesonki on uuden kasvun alkamisen aikaa
Kesäsesonki on kotimaisen ruoan herkkukausi
Syyssesonki alkaa, kun Suomen satokausi on parhaimmillaan
Talvisesonki tuo pöytään kotimaisia varastojuureksia, riistaherkkuja ja tuontihedelmiä