Syyssesonki
Syyssesonki alkaa, kun Suomen satokausi on parhaimmillaan! Syksyllä on aika kerätä ja säilöä kesän kasvukauden herkut talteen sekä myös nauttia tuoreista kasviksista, juureksista, marjoista ja hedelmistä yllin kyllin. Syksyn herkkuja voi maistella kekrijuhlissa, Isänpäivänä, sesonkiruokapäivinä ja vaikkapa pikkujouluissa.
Sesonkikasvikset ja -hedelmät: luumu, omenat, päärynä, karpalo, juolukka, vadelma, variksenmarja, pihlaja, tyrni, herukat, ruusunmarja, mesimarja, puolukka, metsäsienet, erilaiset juurekset, peruna, salaatit, kukkakaali, varsiselleri, lehtikaali, parsakaali, punakaali, ruusukaali, keräkaali, pinaatti, härkäpapu, kesäkurpitsa, kurpitsa, selleri, lanttu, nauris, mustajuuri, punajuuri, palsternakka, retikka, pinaatti
Sesonkikalat: ahven, harjus, kampela, lohi, muikku, nahkiainen, siika, silakka, jokirapu, täplärapu
Tuontikasvikset- ja hedelmät: avokado, granaattiomena, mango, persikka, sitruuna, bataatti, melonit, viikuna, viinirypäleet, luumu.