Ravintorasvat ja muut rasvat
Rasvoista vähiten ilmastovaikutuksia on rypsiöljyllä ja margariinilla. Myös oliiviöljyn ilmastovaikutus on pienempi kuin voilla.
Ihminen tarvitsee pehmeitä rasvoja hormonien ja aivojen toimintaan. Tyydyttymättömät, pehmeät rasvat muokkaavat veren kolesterolikoostumusta terveydelle edullisempaan suuntaan sekä saattavat parantaa insuliiniherkkyyttä eli sokeriaineenvaihduntaa. Pehmeiden rasvojen saanti on tärkeää myös esimerkiksi rasvaliukoisten vitamiinien (A, D, E ja K) saamiseksi. Kasviöljyt ja niistä valmistetut rasiamargariinit, levitteet ja juoksevat kasvirasvavalmisteet sisältävät pääasiassa pehmeää rasvaa. Suurin osa kulutetusta rasvasta saadaan elintarvikkeiden piilorasvana, joka on pääosin kovaa rasvaa. Voi, maitorasvaa sisältävät rasvaseokset, kovetetut leivontamargariinit, kookosrasva ja palmuöljy sisältävät runsaasti kovaa rasvaa. Kannattaa siis päivittäin kohtuudella suosia kasviöljyjä ja kasviöljypohjaisia levitteitä, pähkinöitä ja siemeniä sekä rasvaista kalaa, jotka sisältävät paljon tyydyttymättömiä ja välttämättömiä rasvahappoja.