Pähkinät ja siemenet

Pähkinät ja siemenet ovat ympäristön kannalta hyviä proteiinilähteitä. Niiden viljelystä ei aiheudu suurta ympäristökuormitusta ja ne säilyvät kuivina huoneenlämmössä. Lisää pähkinöiden ja siementen käyttöä ruoissa ja lisäkkeenä. Suosi luonnonmukaisesti tuotettuja pähkinöitä ja siemeniä.  

Pähkinät ja siemenet sisältävät runsaasti pehmeää rasvaa, proteiinia ja kuitua sekä monia vesiliukoisia vitamiineja ja kivennäisaineita. Pähkinöissä ja siemenissä sekä näistä valmistetuissa tahnoissa on kohtuullisen paljon kalsiumia. Erityisesti seesaminsiemenissä sekä niistä valmistetussa tahini-tahnassa sekä halvassa on paljon kalsiumia. Korkean rasvapitoisuutensa vuoksi pähkinöistä ja siemenistä saa runsaasti energiaa, joten käytä niitä kohtuudella. Suolapähkinät ja jogurttikuorrutteiset pähkinät eivät ole suositeltavia säännölliseen käyttöön. 

Copyright 2014 by EkoCentria | Tämän aineiston tuottamiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea.